joi, 3 august 2017

Un dispozitiv walkie talkie ne poate salva viata

Dispozitivele walkie talkie reprezinta o modalitate foarte comuna de comunicare de la distanta intr-un mod simplu, fiind foarte populare in randul firmelor de paza, a celor intinse pe suprafete vaste, dar si in randul soferilor. Semnalul se transmite prin unde radio, iar in functie de modelul ales, unele pot fi mai mult sau mai putin eficiente, motiv pentru care trebuie sa se tina cont de cateva aspecte atunci cand se ia o decizie.

Benzi si canale

Numarul acestora variaza de la un model la altul, intrucat unele sunt profesionale, in timp ce altele mai obisnuite, iar totul tine de nevoi. De exemplu, in cazul in care comunicarea se face doar intre doua persoane, atunci este suficient un aparat obisnuit, insa pentru firme, de regula, sunt necesare cele pe mai multe canale, intrucat intotdeauna se va cauta si folosi cel mai bun semnal.

Frecventa

La acest capitol exisa doua posibilitati, UHF, adica ultra inalt si VHF, adica foarte inalt, iar prima optiune se alege in cazul in care se doreste transmiterea grozava a semnalului, indiferent de obstacole sau bariere. De asemenea, este important de stiut ca doua dispozitive care functioneaza unul pe UHF si unul pe VHF, nu vor putea comunica intre ele.

Raza

Aici totul tine de preferinte si nevoi, insa de cele mai multe ori sunt suficiente dispozitivele care pot comunica intre 1.5 si 3 km, iar preturile pentru acestea sunt accesibile pentru toate buzunarele. Totusi, in cazul in care este nevoie de performante superioare, oricand se poate alege un walkie talkie ShopU, care sa permita transmiterea semnalului pana la 10 km.

Alimentare


Aceste dispozitive sunt foarte comode si datorita faptului ca se alimenteaza cu baterii obisnuite, fie cu acumulatori ce pot fi reincarcati, iar acestia din urma sunt cei mai recomandati, intrucat pot stoca mai multa energie si va fi consumata intr-un mod mai eficient.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu